Пробни завршни испит

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА
ПРВИ ПРОБНИ ОНЛАЈН ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

Министарство просвете одлучило је да спроведе први пробни онлајн завршни тест за ученике 8. разреда. Онлајн тестови за самопроцену знања ће се реализовати преко платформе mojaucionica.gov.rs
Шта је Вам је потребно, како то изгледа, када је пробно онлајн тестирање, шта имате од тога?
1. Потребан Вам је рачунар и интернет;
2. Од одељењских старешина ћете добити НАЛОГЕ који су потребни да бисте се улоговали на платформу (водите рачуна како уносите налог – то ће Вам одељењски старешина детаљно објаснити);
3. Очекује се да ће ученици од 14. априла 2020. године моћи да приступе платформи како би проверили приступне параметре и упознали се са окружењем. Тада ћете моћи да приступите решавању демо верзије теста (четири питања како би ученици имали прилику да виде какав тип питања их чека на тесту и моћи ће да се упознају са начином решавања).
4. Термини за онлајн пробно тестирање:
22. априла 2020. – тест из српског/матерњег језика
23. априла 2020. – тест из математике
24. априла 2020. – комбиновани тест
Ученицима ће сваки тест бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.
Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.
Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.
Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.
За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест, одељењске старешине ће 24.априла 2020. године проследити родитељима сва три теста (штампана верзија путем вибер комуникације).
5.Ово је одлична прилика за САМОПРОЦЕНУ. Стога, осмаци, приступите озбиљно решавању онлајн пробног завршног испита. Радите сами, будите реални према себи. Ово је пробни тест, не утиче на оцене. Највећу корист имаћете управо Ви, када добијете повратну информацију о својим постигнућима. Заједно са родитељима (ако су у могућности) погледајте анализе задатака које ће бити емитоване на каналу РТС 3. После тога ће и наставници знати које садржаје треба додатно да вежбају са вама.
СРЕЋНО!

 

Tags