Летопис 2015/2016

Location

У Центру за културу ученици млађих разреда гледали су позоришну представу „Ко је овде Деда Мраз?“

Децембар 30
Location

Новогодишњи програм за ученике и децу запослених у школи. Програм су припремиле учитељице трећег разреда Иванка Мирјанић, Живана Остојић, Биљана Гавриловић и Јелена Павловић, сценографију Добрила Марковић, наставница ликовне културе, а музику Тања Виторовић, наставница музичког.

28 Децембар - 29 Децембар
Location

Екстерно вредновање рада школе. Четири представника Школске управе прегледало је школски простор, документацију, присуствовали су часовима и разговарали са руководећим органима школе (директор и школски одбор), стручним сарадницима, наставницима, ученицима, родитељима. На основу целокупног утиска, школа је добила оцену три (максимална оцена је 4).

Децембар 24
Location

Угледни час Татјане Девић у одељењу II2, наставна јединица „Човек ствара“ (Свет око нас).

Децембар 23
Location

Акција „Поклон другу“ – ученици II3 уз подршку родитеља и учитељице Љубице Видић, направили су поклоне којима ће за Нову годину обрадовати свог друга који је у болници због повреде у саобраћајној незгоди.

Децембар 21
Location

Последњи радни дан помоћне раднице Росанде Кушаковић.

Децембар 18
Location

Учитељица Драгана Драгићевић одржала је у IV2 угледни час ликовне културе.

Децембар 17
Location

Поводом Дана људских права педагог је реализовао радионицу са ученицима VIII2.

Децембар 14
Location

Ученици другог и трећег разреда, са учитељицама, педагогом и вероучитељем гледали су представу „Снежна краљица“ у београдском позоришту за децу „Бошко Буха“, а након представе прошетали су Улицом кнеза Михајла, Калемегданом и посетили цркву Свете Петке и Ружицу.

Децембар 12
Location

Програм сарадње са родитељима – израда новогодишњих јелки, украса и честитки на часовима ликовног, учитељица Иванка Мирјанић, одељење III1.

Децембар 11
Location

Заједнички родитељски састанак (родитељи и деца) у VI2 водиле су Тамара Мандић (педагог), Оливера Михаиловић (наставница ТИО) и Мила Милутиновић (наставница српског језика – библиотекар). Тема овог састанка била је „Дисциплина“, а како су родитељи исказали потребу за још оваквих скупова, договорена је радионица на тему насиља.

Децембар 08
Location

За родитеље ученика који раде према ИОП-у одржан је родитељски састанак и презентација Тима за инклузивно образовање.

Децембар 04
Location

Ученици Ваљевске гимназије су, поводом програма вршњачке едукације, посетили нашу школу и у оквиру професионалне оријентације са матурантима разговарали о избору средње школе и будућег уписа.

Нови члан колектива је Ивана Виторовић, професор немачког језика и књижевности.

Децембар 01
Location

„Диференцирана настава“ - једнодневни семинар у школи за 30 запослених.

Новембар 27
Location

Тим стручњака Дома здравља и Завода за јавно здравље организовао је целодневни семинар „Превенција ризичних понашања, избор здравих стилова живота“за ученике VII и VIII разреда (укупно 20 из наше школе). Ученици који су похађали семинар на часу одељењског старешине презентоваће стечено знање.

Новембар 25
Location

У школској библиотеци је реализована угледна активност „Филозофија са децом“. Учествовали су ученици VII1, наставница српског језика Борка Илић, педагог Тамара Мандић и библиотекарка Мила Милутиновић. Присуствовали су заинтересовани учитељи и наставници. Будући да је овај датум у свету познат као Дан деце, у библиотеци је истакнут пано „Права детета“.

Новембар 20
Location

„Да сам чаробњак“ – угледни час одељењског старешине учитељице Живане Остојић са ученицима III разреда поводом права детета.

Новембар 19
Location

Поводом Дана толеранције педагог Тамара Мандић одржала је радионице за ученике VI и III разреда, а у библиотеци је истакнут пано „Лепота различитости“.

Новембар 16
Location

Наставничко веће.

Новембар 13
Location

У Хали спортова одржана спортско-едукативна активност „Моје еко двориште“ у којој је учествовало и 20 ученика IV разреда из наше школе. Гост ове манифестације био је кајакаш Дејан Пајић, репрезентативац Србије на предстојећој Олимпијади у Рију. Циљ овог дружења је неговање олимпијског духа и развој еколошке свести.
У школи су одржана Одељењска већа старијих разреда.

Новембар 12
Location

Ненаставни, празнични дани (Дан примирја у Првом светском рату)

Новембар 09 - Новембар 11
Location

Одржана Одељењска већа млађих разреда.

Новембар 06
Location

Међународни дан школских библиотека обележен је радионицом „Маштарије“. Радионицу је, за ученике трећег разреда, осмислила и водила Мила Милутиновић, наставница српског језика запослена у библиотеци.

Октобар 30
Location

Бубњар Бранко Петровић представио је своју школу бубњева, коју похађа и неколико ученика наше школе. Они су, у холу, пред публиком, демонстрирали основне „кораке“ технике свирања овог инструмента и одсвирали неколико познатих поп и рок композиција светских извођача.

Октобар 28
Location

Одељењско такмичење „Између две/четири ватре“: VIII2-VIII1, VIII3-VIII4.

Октобар 23
Location

Одељењска такмичења у и гри „Између две/четири ватре“:
VI1-VI2 2:0,
VI2-VI1 2:0.
Финале ће се играти накнадно.

Октобар 22
Location

У фискултурној сали организоване штафетне игре (полигони спретности и надвлачење конопца) за ученике IV разреда.

Октобар 21
Location

У оквиру пројекта „Психосоцијална подршка поплављеним градовима“ удружење Каритас одржало је предавање ученицима I разреда.

Октобар 20
Location

Одржана седница Наставничког већа.

Октобар 15
Location

Представљање чланова Стручног већа за спорт и физичко васпитање ученицима млађих разреда. У вежби извођења колута напред преко лопте учествовали су ученици IV3 и IV4.

Октобар 13
Location

На општинском такмичењу у стоном тенису учествовало је 8 ученика, а најбољи пласман остварио је Филип Вуковић, VIII2 – 3.место, сингл.

У Центру за културу, у организацији ОШ „Милован Глишић“, одржана је „Породична квизијада“ – забавно такмичење између одабраних породица на нивоу свих школа. Нашу школу представљала је породица Ђурђевић.

У школи је одржан квиз „Хајде да се забавимо и покажемо знање“. Учествовали су ученици III разреда, а највише бодова освојило је III3.

Октобар 10
Location

На Великој сцени Центра за културу, као поклон Града Ваљева свим ученицима петог разреда, изведена је позоришна представа „Марко Краљевић и Муса кесеџија“ (Пулс театар, Лазаревац).

У школској сали за физичко одржане су штафетне игре (полигони спретности и надвлачење конопца) у којима су учествовали ученици II разреда. У холу су ученици првог разреда учествовали у Ликовној колонији наставнице Добриле Марковић.

Октобар 07
Location

На Великој сцени Центра за културу изведена је позоришна представа „Софија“ (БАСТ Београд), поклон Града Ваљева свим првацима. У холу школе одржани су модна ревија и маскенбал.

Октобар 06
Location

У Спортском центру „Студент“ одржано је општинско такмичење у играма „Између две ватре“ (уч. I,II,IV) и „Између четири ватре“ (уч. VI и VIII). Ученици другог разреда наше школе освојили су 2. место.

Октобар 05
Location

Традиционална манифестација Дечја недеља обележена је низом активности и у нашој школи, а ученици су учествовали и у програмима у граду. У складу са овогодишњим слоганом у холу је све време стајало истакнуто дрво са листићима за исписивање порука родитељима.

Октобар 05 - Октобар 11
Location

Систематски прегледи ученика III разреда.

Октобар 05 - Октобар 07
Location

Група ученика петог разреда са наставницом српског језика Весном Јовановић у београдском Позоришту на Теразијама гледала је представу „Цигани лете у небо“.

Октобар 04
Location

Група ученика VII и VIII разреда посетила је манифестацију „Дани гљива“ на Дивчибарама, у организацији Гљиварског друштва.

Октобар 03
Location

Полицијска управа Ваљево одржала је предавање на тему саобраћаја свим ученицима I разреда.

Ученици V разреда посетили су касарну „Војвода Живојин Мишић“. Дружили су се са војницима, разгледали изложену опрему и скоро сви прошли полигон за физичку обуку уз подршку и надгледање војника. Сликали су се са војницима и погледали демонстрацију рада војних паса.

Септембар 29
Location

Одржани систематски прегледи ученика VII разреда.

Септембар 28 - Септембар 30
Location

Обележен Међународни дан европских језика.Активност је организована међу ученицима VII и VIII разреда, а у кључени су и наставници. Чланови Ђачког парламента су написали поруке мира и љубави на неком страном језику на једном папирићу, док је на другом папирићу у истој бојиназив језика на ком је порука написана. Папирићи су раздељени ученицима и наставницима чији је задатак да пронађу свог пара (да споје језик са поруком).

Септембар 26
Location

Одржан угледни час хемије наставнице Маријане Митровић „Физичке и хемијске промене супстанци – вежба“ у VII3.

Септембар 24
Location

Ученици издвојених одељења у Паунама и Белошевцу, заједно са својим учитељима, учествовали су у дружењу на Златибору у организацији „Фондације Ђоковић“.

Септембар 22 - Септембар 27
Location

Одржан је састанак Савета родитеља и седница Школског одбора. За ученике првог разреда изведена је представа.

Септембар 15
Location

Представници Црвеног крста, патронаже Дома здравља и Завода за јавно здравље одржали су радионицу „Заштитимо децу у саобраћају“ са ученицима I разреда.

Септембар 14
Location

Одржана седница Наставничког већа са почетком у 12,45.

Септембар 10
Location

У СРЦ Петница одржано је општинско такмичење пливача. Учествовало је 25 ученика I-VIII разреда. На републичко такмичење су се пласирали:
- Гођевац Филип, II3 – прсно, 1.место;
- Лука Ранковић, III3 – прсно, 2.место;
- Филип Штимац, II3 – леђно, 1.место.

Септембар 08
Location

Представници „Фондације Ђоковић“ посетили су издвојено одељење у Паунама и одржали родитељски састанак поводом организоване Другаријаде на Златибору.

Септембар 07
Location

Одржана седница Наставничког већа са почетком у 09,30.

Август 31
Location

Одржана седница Наставничког већа са почетком у 08,30.

Август 28