Летопис 2015/2016

Location

Међународни дан школских библиотека обележен је радионицом „Маштарије“. Радионицу је, за ученике трећег разреда, осмислила и водила Мила Милутиновић, наставница српског језика запослена у библиотеци.

Октобар 30
Location

Бубњар Бранко Петровић представио је своју школу бубњева, коју похађа и неколико ученика наше школе. Они су, у холу, пред публиком, демонстрирали основне „кораке“ технике свирања овог инструмента и одсвирали неколико познатих поп и рок композиција светских извођача.

Октобар 28
Location

Одељењско такмичење „Између две/четири ватре“: VIII2-VIII1, VIII3-VIII4.

Октобар 23
Location

Одељењска такмичења у и гри „Између две/четири ватре“:
VI1-VI2 2:0,
VI2-VI1 2:0.
Финале ће се играти накнадно.

Октобар 22
Location

У фискултурној сали организоване штафетне игре (полигони спретности и надвлачење конопца) за ученике IV разреда.

Октобар 21
Location

У оквиру пројекта „Психосоцијална подршка поплављеним градовима“ удружење Каритас одржало је предавање ученицима I разреда.

Октобар 20
Location

Одржана седница Наставничког већа.

Октобар 15
Location

Представљање чланова Стручног већа за спорт и физичко васпитање ученицима млађих разреда. У вежби извођења колута напред преко лопте учествовали су ученици IV3 и IV4.

Октобар 13
Location

На општинском такмичењу у стоном тенису учествовало је 8 ученика, а најбољи пласман остварио је Филип Вуковић, VIII2 – 3.место, сингл.

У Центру за културу, у организацији ОШ „Милован Глишић“, одржана је „Породична квизијада“ – забавно такмичење између одабраних породица на нивоу свих школа. Нашу школу представљала је породица Ђурђевић.

У школи је одржан квиз „Хајде да се забавимо и покажемо знање“. Учествовали су ученици III разреда, а највише бодова освојило је III3.

Октобар 10
Location

На Великој сцени Центра за културу, као поклон Града Ваљева свим ученицима петог разреда, изведена је позоришна представа „Марко Краљевић и Муса кесеџија“ (Пулс театар, Лазаревац).

У школској сали за физичко одржане су штафетне игре (полигони спретности и надвлачење конопца) у којима су учествовали ученици II разреда. У холу су ученици првог разреда учествовали у Ликовној колонији наставнице Добриле Марковић.

Октобар 07
Location

На Великој сцени Центра за културу изведена је позоришна представа „Софија“ (БАСТ Београд), поклон Града Ваљева свим првацима. У холу школе одржани су модна ревија и маскенбал.

Октобар 06
Location

У Спортском центру „Студент“ одржано је општинско такмичење у играма „Између две ватре“ (уч. I,II,IV) и „Између четири ватре“ (уч. VI и VIII). Ученици другог разреда наше школе освојили су 2. место.

Октобар 05
Location

Традиционална манифестација Дечја недеља обележена је низом активности и у нашој школи, а ученици су учествовали и у програмима у граду. У складу са овогодишњим слоганом у холу је све време стајало истакнуто дрво са листићима за исписивање порука родитељима.

Октобар 05 - Октобар 11
Location

Систематски прегледи ученика III разреда.

Октобар 05 - Октобар 07
Location

Група ученика петог разреда са наставницом српског језика Весном Јовановић у београдском Позоришту на Теразијама гледала је представу „Цигани лете у небо“.

Октобар 04
Location

Група ученика VII и VIII разреда посетила је манифестацију „Дани гљива“ на Дивчибарама, у организацији Гљиварског друштва.

Октобар 03